Herken je dat? Zo’n moment dat je gewoon even niet weet wat je moet doen. Je zit als het ware met je handen in je haar. Een super rot gevoel maakt zich meester van je, maar adem diep in en uit.. want ik geef je hieronder een simpele oplossing!

In plaats van je haren uit je hoofd te trekken als je niet weet wat je moet doen, wil ik je vragen om de tips in dit artikel op te volgen. Het overkomt iedereen wel eens. Dat je in een situatie zit waarvan je gewoon niet weet hoe je er mee om moet gaan. Je weet gewoon even niet wat je moet doen.

Als je in zo’n situatie verkeerd, dan raakt je lichaam in paniek. Je zenuwstelsel draait overuren om je weer tot rust te laten komen. Je adem stokt. Je hart bonst. Je krijgt een brok in je keel.

Het lijkt iets heel onschuldigs, je weet gewoon even niet wat te doen, maar je ziet dat je lichaam heel hard aan het werk is. Dat gebeurt trouwens alleen als je het vervelend vindt dat je het gewoon even niet weet. Als het voor jou ok is dat je even niet weet wat te doen, dan zal je lichaam minder heftig reageren.

Wat kun je nu doen als je in een situatie zit waarvan je gewoon even niet weet wat je moet doen? Hier de oplossing:

  • Ga goed rechtop zitten
  • Adem een paar keer lang en diep
  • Ga dan als een croupier als het ware de kaarten verdelen
  • Doe dat zo snel als je kunt
  • Je armen bewegen dus vlug heen en weer, je polsen zijn ontspannen
  • Je adem die gaat zoals die gaat
  • Doe dit een paar minuten en ervaar het verschil 😉

Door deze oefening leg je al je kaarten denkbeeldig op tafel en na een minuut of 2 a 3 zul je merken dat het rustiger in je hoofd is, dat het helderder in je hoofd is en dat je nu precies weet wat goed is voor jou op dit moment!

Succes!

Laat je me via deze link weten hoe dit artikel je geïnspireerd heeft?


Wil je serieus werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het jaarprogramma Business Yoga. Hierbij krijg je elke week een videoles in je mailbox, zodat je onder mijn begeleiding en inspiratie je de tools die je zo hard nodig hebt, je eigen kunt maken. En dat alles in je veilige omgeving. Klik hier om je aan te melden. De eerste drie lessen ontvang je geheel gratis!


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”