Hoe overleef ik in een team van “6 communicatie vrouwen”, die niet kunnen communiceren, maar wel steekjes onder water geven. In de praktijk behoor ik niet tot de team ook al zeggen zij van wel.

Wat is wijs om te doen? Toch blijven en na de zoveelste keer opnieuw proberen op een andere manier een nieuwe draai aan te geven, want waarschijnlijk heb ik mijn les nog niet met een 10 gehaald, of naar een nieuwe baan gaan zoeken tussen de mannen?

Toen ik van de week de deze spreuk op de kalender las, “vraag niet om een ander leven, maar om andere ogen om naar dit leven te kijken”, moest ik denken aan deze vraag. Het was voor mij een teken dat het nu tijd is om deze vraag te behandelen.

De vraag begint met ‘hoe overleef ik”. Best heftig en het geeft heel duidelijk weer welke impact werk op iemand heeft en hoe enorm belangrijk het is dat de de werksfeer goed is…

Als je je afvraagt “hoe overleef ik”, weet dan dat je onbewust contact maakt met het beest in jou. Dat je je onderste chakra’s, je dierlijke instincten aanspreekt. En dat is een slechte raadgever in het herstellen van de menselijke relaties. Het beest in jou is aan het overleven, is in een vecht – vlucht toestand.

Dat lees je ook in de vraag, moet ik vechten – het nog een keer proberen – of moet ik vluchten – een nieuwe baan zoeken – . Ik verwacht dat beide opties deze mevrouw niet het geluk gaan geven dat ze zoekt. Zowel het vechten, het nog een keer proberen als het vluchten, een nieuwe baan niet. Wellicht geven beide opties haar tijdelijk een goed gevoel, de hoognodige rust, maar zolang ze vanuit haar dierlijke ik handelt, zal ze in haar menselijke verbintenissen moeilijkheden tegenkomen.

Zolang zij ervan overtuigd is dat de anderen niet kunnen communiceren en steekjes onder water geven, legt ze de bal bij die anderen. En een ding is zeker, zolang je de bal bij de ander legt, lost het probleem zich niet op. Een ander kun je niet of nauwelijks veranderen. Bij de ander ligt de oplossing niet…

Als het haar lukt om met andere ogen naar haar collega’s in haar team te kijken. Als het haar lukt om met andere ogen naar zichzelf en haar rol in het team te kijken. Als zij in staat is in haar hart te voelen dat ze onderdeel is van het team, als het haar lukt om te communiceren vanuit zichzelf, dan zal ze niet meer het gevoel hebben te moeten overleven. Dan zal het team haar kunnen dragen en zal ze met een totaal ander gevoel naar haar werk gaan. Dan zal het team haar energie geven. Dan zal ze het geluk in haar werk vinden waar ze zo naar op zoek is. Dan zal ze dankbaar zijn voor de spiegel die haar teamleden voor haar waren!


Kortom, mijn antwoord op deze vraag:

Als het je lukt, blijf dan in het team, geef jezelf een commitment, mediteer zoveel je kunt, voel wat er in jouw hart leeft en verbindt je in je hart met de harten van je teamleden.

Want het gaat niet zozeer om die anderen, het gaat erom dat jij jezelf helemaal mag accepteren en er helemaal mag zijn. Zodra je dit echt van jezelf mag, dan zul je in elk team geaccepteerd worden. Dus laat je licht schijnen, je mag er zijn, je bent die 10 meer dan waard!

Commitment is de eerste stap naar geluk!

Heb je aanvullingen, opmerkingen, ik hoor het graag!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”