De bladeren vallen weer van de bomen, het waait, regent en af en toe worden we opgeschrikt door een fikse onweersbui.

Zo beleeft de natuur de overgang van de zomer naar de herfst. De tijd waarin we naar binnen gaan.

Letterlijk, maar ook figuurlijk is dit een supertijd om te gaan luisteren naar dat wat er in jou leeft. Wellicht heb jij ook een paar blaadjes die je los mag laten of vallen er zelfs hele takken van jouw boom door een flinke innerlijke storm…

Laat het gebeuren in vol vertrouwen.
Je weet dat straks in de lente, de bladeren weer aangroeien, de bloemen weer gaan bloeien.

Je kunt op allerlei manieren jezelf voor te bereiden op de herfst, hieronder vind je drie suggesties:

  1. Ga met je voeten, goed geworteld op de grond staan en begin vanuit je tenen te schudden met je hele lichaam. Het is belangrijk dat de beweging  vanuit je tenen komt. Als je ogen gesloten zijn is het gemakkelijker om naar binnen te gaan, om te ervaren wat er van binnen in jou leeft.
  2. Een andere manier om jezelf een pen te pakken en te beginnen met schrijven. Schrijf alles wat in je opkomt op. Schrijf, schrijf, schrijf gedurende 3 minuten. Je bent helemaal vrij om alles op te schrijven, er is slechts 1 regel, laat de zinnen met ‘ik’ beginnen. Dus schrijf niets over wat een ander wel allemaal volgens jou zou moeten doen, nee, 3 minuten lang alle aandacht op wat jij kan veranderen, wat er in jou leeft. Na de drie minuten kijk je wat je hebt opgeschreven. Wellicht zijn er sommige dingen die je nu los kunt laten en anderen waar je meer aan gehecht bent. Kijk er naar en voel in je hart wat hetgeen je geschreven hebt, doet met jezelf.
  3. Een super yogaoefening om nu te oefenen is de “boom”. Daarvoor ga je op 1 been staan, met je wortels stevig in de grond. Vervolgens zet je je andere been tegen het staande been aan en zodra je je balans hebt gevonden, strek je je armen in de lucht. Adem diep in en diep uit in de houding. Je kan een stoel of een muur gebruiken om je evenwicht te vinden. Wissel ook van been.

Heb je aanvullingen, opmerkingen, ik hoor het graag hieronder!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”