Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is deze. Ik wil graag dit oude gedrag, dit patroon, deze gedachte, loslaten, maar wat ik ook doe, het lukt me niet… Heb jij een oplossing?

Ja, ik heb een oplossing, meerdere zelfs en die zal ik vandaag met je delen, maar je zult er wel iets voor moeten doen. De oplossingen die ik je vandaag bied, zijn verschillende simpele lichamelijke oefeningen.

Want het is mijn ervaring dat als je iets in je gedachten wilt veranderen, dat veel gemakkelijker gaat, als je die verandering ook daadwerkelijk in je lichaam ervaren hebt. Als je regelmatig je hoofd van links naar rechts draait, helpt dat enorm als je vaker ‘nee’ wilt zeggen. Het is alsof je lichaam dan al automatisch ‘nee’ begint te schudden, zodat je alleen nog maar je mond open hoeft te doen en die ‘nee’ komt er als vanzelf uit…

Zo werkt het ook met de oefeningen die ik vandaag met je deel in het kader van het loslaten. Want als je fysiek een knop omzet, kun je ook mentaal een knop omzetten. Veel van wat we doen is namelijk gebaseerd op onbewust gedrag en door je lichaam te betrekken bij het veranderproces, verander je ook je onbewuste gedrag.

De drie business yoga oefeningen die je helpen om processen, gedachten of patronen los te laten zijn de volgende:

  1. Knip oude patronen door.
  2. Spuug negatieve gedachten uit.
  3. Draai letterlijk de knop om.

De oefeningen doe je als volgt:

Knip oude patronen door: Kom goed rechtop zitten, plaats je ellebogen in je zij en laat je onderarmen naar voren wijzen. Pak met je duimen je ringvinger en je pink vast en laat je wijsvinger en middelvinger omhoog wijzen. Gebruik deze als een schaar en begin nu te knippen, door je wijsvinger en middelvinger uit elkaar te bewegen en vervolgens weer naar elkaar toe. Vind je ritme en knip, knip en blijf knippen… Adem lang en diep en laat alle gedachten komen en gaan. Knip maximaal 11 minuten achter elkaar. Ontspan daarna je handen, schud eerst je handen en daarna je lichaam uit. Blijf daarna nog even zitten, terwijl je lang en diep ademt en voelt wat je voelt.

Spuug negatieve gedachten uit: Kom goed rechtop zitten. Neem de negatieve gedachte die je achtervolgt en die je graag wilt loslaten bewust in je op. Leg je linkerhand op je rechterhand en maak een soort van kommetje van je handen. Breng ze voor je, ter hoogte van je hart. Maak nu een tuitje van je mond en adem diep in door je neus en krachtig uit door je mond. Zo krachtig dat je je adem als het ware uitspuugt. Elke krachtige uitademing, denk je aan die gedachte. Zo spuug je de gedachte uit en na een minuut of 3 tot maximaal 11 ben je de gedachte kwijt. Ontspan daarna je handen, schud ze uit en blijf nog even zitten, terwijl je lang en diep ademt.

Draai de knop om. Loslaten is vaak een kwestie van de knop omzetten en op een andere manier naar de situatie kijken. Je draait de knop op deze manier om. Kom goed rechtop zitten. Leg je linkerhand op je hart, je rechterhand is naast je, ter hoogte van je oor. Begin nu een draaiende beweging te maken met je rechterhand. Laat je pink en je duim de beweging leiden. Elke keer draai je als het ware de knop om. Visualiseer dat je de elke keer de knop omdraait. Je adem is lang en diep en na een minuut of 3 tot 11 zul je je stukken lichter voelen en sta je anders in het leven. Je hebt echt die knop omgedraaid 😉 Ontspan daarna je handen, schud ze uit en blijf nog even zitten, terwijl je lang en diep ademt.

Succes ermee en laat me hier weten hoe het voor jou werkt!  


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”