Sommige mensen zijn super creatief. Ze lijkt alsof ze alles met hun handen kunnen maken. Geef ze een stuk papier en ze tekenen een prachtig huis. Geef ze een project en ze maken er echt iets moois van. Bij anderen wil het niet zo lukken.


‘plakwerk gemaakt door m’n dochter Jasleen (4 jaar)’

Hoe komt dat nu? En wat kun je doen om je creativiteit te vergroten? De lichamelijke verklaring ligt in het feit dat we onze hersenen uit 2 gedeelten bestaan. De ene helft (de linkerkant) zorgt voor de logica en de ander (de rechterkant) voor de creativiteit. Bij sommige is het ene deel meer ontwikkelt dan het andere, waardoor de een meer heeft met cijfers en een ander weer meer met gevoel.

Hoe kun je nu je creativiteit vergroten? Drie tips die je hierbij helpen:
  1. Zorg voor een open mind. Oordeel niet te snel. En hoe snel we oordelen, laat dit filmpje zien. Heel toepasselijk vond ik deze spreuk op m’n theezakje vandaag: gebruik je vingers vaker om ermee te verven, niet om te wijzen…
  2. Ontspan zodat de energie vrij kan stromen. Dit kun je doen door meer te lachen. Fluiten is ook een effectieve manier om te ontspannen. Drie minuutjes per dag je lievelingsliedje fluiten, maakt een wezenlijk verschil.
  3. M’n laatste tip is om gebruik te maken van klanken. Ga hiervoor in kleermakerszit zitten.. Of als je op de stoel zit, kom dan goed rechtop zitten en zet je voeten plat op de grond. Je rug is recht, leg je handen gevouwen in je schoot. Adem diep in en zing de klank “Ong” op een constante, gelijke toonsterkte. Laat de klank zo lang mogelijk klinken. Ong betekent de Creativiteit van het Bewustzijn of Creatieve Oneindigheid. Trek je kin licht in zodat je wanneer je de “Ong” klank zingt je een trilling kan voelen, die begint achter in de mond, in je gehemelte, en die omhoog gaat naar het puntje van je hoofd. Hierdoor worden de hersenen zachtjes gestimuleerd. Dit is een soort inwendige massage.
Succes en laat de creativiteit maar lekker stromen! Laat me hieronder weten hoe het voor jou werkt!  

 


Wil je als team iets doen aan de productiviteit en spreken deze tips je aan, weet dan dat meditatie een belangrijk onderdeel is van de Business Yoga lessen. In alle Business Yoga diensten leren de deelnemers naast diverse yogaoefeningen ook de basisbeginselen van meditatie. Hierdoor zijn ze in staat om beter te concentreren. Daarnaast zorgen de oefeningen ervoor dat de deelnemers beter voor zichzelf en elkaar gaan zorgen.

Met de 10 weekse incompany Business Yoga training leer je als team mediteren. Daarnaast is het maken van afspraken voor de zogenaamde blokuren een onderdeel van de training. Je zult merken dat het rustiger op de afdeling wordt, waardoor iedereen het werk gemakkelijker af krijgt.

Lees hier alles over de inhoud van de training.


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”