Afspraken met jezelf maken is gemakkelijk, maar je eraan houden, da’s stap twee, drie of vier…

De oefening die ik laatst met je deelde, geruime tijd in- en uit ademen door je linkerneusgat helpt je van je snoepbuien af. Ik kreeg er de volgende vraag over.

Waarom werkt dit, Mireille? Werkt het ook in andere situaties, versterkt het bijvoorbeeld je focus of je wilskracht? Heb niet zo’n last van snoepbuien, maar wel moeite om me aan andere voornemens te houden, zoals elke dag wandelen bijv. of s avonds geen schermpjes meer aan, ook geen tv. Dat soort dingen. Helpt het dan ook?

Ik zal hieronder in Jip en Janneke taal uitleggen hoe de linkerneusgat adem werkt en waarom het werkt. Onze hersenen bestaan uit twee helften, een linker- en een rechterhelft. Ademen door je linkerneusgat werkt direct op je rechterhersenhelft. En zoals je kunt zien op de afbeelding hieronder, is je rechterhelft je creatieve kant.


De rechterkant is de kant van het gevoel, van de ontspanning. Door deze kant te activeren, heb je geen extra prikkels nodig. Daarom heb je geen trek in snoep, dat is als het ware ‘externe’ zoetigheid.

Maar werkt dat dan ook om je aan de afspraken met jezelf te houden… Nee, daarvoor moet je meer je linkerhersenhelft aanspreken en zul je dus door je rechterneusgat moeten ademen.

Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker om je aan de afspraken met jezelf te houden, door regelmatig 11 minuten door je rechterneusgat te ademen.

  • Ga hierbij rechtop zitten in een gemakkelijke houding met je rug recht.
  • Pak je rechterhand en sluit met je linkerduim je linkerneusgat af.
  • Begin nu langzaam en diep te ademen, in en uit, door het rechterneusgat.
  • Ik raad je aan om met 3 minuten te beginnen en het dan langzaam op te bouwen totdat je het met gemak dagelijks 11 minuten doet.
  • PS: Heb je direct behoefte aan focus of wilskracht, adem dan 3 minuten door je rechterneusgat, maar adem niet lang en diep, maar doe de vuuradem, waarbij je stevig je navel gebruikt.
Laat me hieronder weten hoe het voor jou werkt!  

 


Wil je serieus werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het jaarprogramma Business Yoga. Hierbij krijg je elke week een videoles in je mailbox, zodat je onder mijn begeleiding en inspiratie je de tools die je zo hard nodig hebt, je eigen kunt maken. En dat alles in je veilige omgeving. Klik hier om je aan te melden. De eerste drie lessen ontvang je geheel gratis!


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”