Het kerstfeest is voor velen echt een eet feest. Gezellig tafelen, een mooi versierde tafel en heerlijke gerechten. Maar ja, waar laat je al dat eten….

Ja, ik weet, het eten gaat via je mond je spijsverteringskanaal in en dan komt het in je maag en gaat dan via de 12 vingerige darm, naar de dunne darm en komt dan uiteindelijk in de dikke darm terecht. Onderweg worden alle bruikbare stoffen eruit gehaald. Alles wat je lichaam niet kan gebruiken (dus zorg ervoor dat je er gezonde dingen op je menu staan), verlaat via je anus je lichaam weer…. Ik ben druk aan het studeren voor de medische basiskennis, 5 januari heb ik examen… Maar ook als je niet gestudeerd hebt, dan voel je zelf wel aan dat teveel eten niet goed voor je is.

Maar ja, het is zo gezellig en lekker, dat begrijp ik ook wel.

Daarom vandaag een tip die ervoor zorgt dat het eten extra snel door je spijsverteringskanaal kan gaan, zodat je lekker kan genieten van alle gangen van het kerstdiner….

Voordat ik m’n tip van deze week geef, eerst nog snel een andere tips. Kauw, kauw kauw… Minimaal 20 keer per hap… Want onthoudt hoe kleiner je het eten maalt in je mond, des te minder hard hoeft de rest van je spijsverteringskanaal te werken… en des te sneller het voedsel opgenomen kan worden, zodat er weer ruimte komt voor iets nieuws.

Ga na de derde ronde op je knieën zitten, in de zogenaamde ‘rockpose’. Deze positie heet zo, omdat je in deze positie zelfs rotsen kunt verteren. Maak je rug lang en recht en adem lang en diep gedurende 5 minuten. Je kan ofwel op de stoel op je knieën gaan zitten. Maar natuurlijk nog leuker en beter is het om gezamenlijk een break te nemen en met je hele gezelschap even 5 minuutjes in ‘rockpose’ gaan zitten, voordat jullie verder gaan.

Ik wens je een hele fijne avond en prettige kerstdagen! PS: maak je een foto van jullie ‘rockpose’ pauze en plaats je deze hieronder op m’n weblog? De leukste krijgt van mij het boek Business Yoga kado!

Dank je wel en alvast een hele fijne tijd gewenst!!

Hartelijke groet,

Sat Kirtan


Wil je in 2016 echt werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het jaarprogramma Business Yoga. Hierbij krijg je elke week een videoles in je mailbox, zodat je onder mijn begeleiding en inspiratie je de tools die je zo hard nodig hebt, je eigen kunt maken. En dat alles in je veilige omgeving. Klik hier om je aan te melden. De eerste drie lessen ontvang je geheel gratis!


© 2015 Sat Kirtan Kaur Khalsa / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Sat Kirtan Kaur Khalsa leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Sat Kirtan is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens de gratis online training, de drie geheimen van Business Yoga. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com.”