Soms gebeuren er dingen die een heel land op z’n kop zetten… Denk maar aan ‘Je suis Charlie‘. Het lijkt alsof dan opeens de grond onder je voeten schudt.

Soms gebeuren er dingen in je eigen kring. Een familielid die ernstig ziek is, een collega die een ongeluk krijgt of een relatie die ten einde komt. Het gebeurt, het hoort bij het leven en toch zet het je hele leven even op z’n kop.

Ik heb inmiddels geleerd om dit als waarschuwingen van het universum op te vatten. Een waarschuwing om echt goed naar m’n lichaam te luisteren, echt elke dag minimaal m’n 9 minuten yoga te doen, gezond te eten en liefdevol in m’n relaties te staan. Want zoals Wubbo Ockels zo mooi in zijn afscheidsspeech zegt, (heb je die nog niet gezien, doe dat dan via deze link. Ik was er zeer door geraakt) elk klein beetje helpt en jij kan het verschil maken.

Om je extra houvast te geven, om je schokbestendig te maken, is de volgende oefening een echte aanrader. Met de oefening schud je alles, laat je alle stress los en open je jezelf voor de mogelijkheden die het universum voor jou in petto heeft. Je voelt tijdens de oefening waar bij jou de zwakke plekken in je lichaam zitten. Zo kun je datgene aandacht geven waar je lichaam om vraagt.

De oefening gaat als volgt:

  • Kom goed rechtop staan (het liefst op blote voeten, maar het mag ook op je sokken)
  • Adem nu een aantal keren diep en en vooral diep uit en sluit je ogen.
  • Laat je armen naast je lichaam hangen.
  • Laat je voeten diep in de aarde zakken, maak jezelf zwaar.
  • Voel dat je handen uit zichzelf beginnen te schudden. Sta dat toe. Gebeurt dit bij jou niet, heb dan geduld. Blijf ontspannen staan en concentreer je op je adem.
  • Als je alles los durft te laten, dan zul je merken dat je hele lichaam begint te schudden.
  • Schud, laat het gebeuren en voel waar de spanning in je lichaam opgehoopt is. Heb daar geen oordeel over. Neem het waar en ga er met je aandacht en liefde naar toe. Luister naar wat je lichaam nodig heeft. Wat wil je lichaam je vertellen?
  • Als je het na een tijdje het lekker warm hebt gekregen – je kunt hier flink van gaan zweten – dan is het tijd om te stoppen.
  • Blijf naderhand nog even staan en voel de energie tussen je handen. Breng je handpalmen naar elkaar toe, maar laat ze elkaar niet raken. Voel de energie tussen je handen. Speel ermee en breng het naar die plek waar jij voelt dat je wel een beetje extra energie kunt gebruiken.

Laat je me weten hoe de oefening voor je werkt? Ik lees je reactie graag hieronder op m’n weblog!


Wil je in 2015 echt werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het Ontspannen en Klachtenvrij werken programma. Klik hier om er alles over te lezen


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”