Voel je je vaak vermoeid en heb je behoefte aan meer energie, check dan eens hoe het bij jou met de 4 bronnen van energie gesteld staat.

De eerste bron van energie is voeding. Ga bij jezelf na of dat wat je eet en drinkt, je lichaam voedt of juist energie kost om te verwerken? Hou voor de grap eens een week lang bij wat je eet, hoe je eet, hoeveel je eet, wanneer je eet. Geef daarbij ook aan hoe je je voelt, vermoeid of energiek of iets daartussen. Op deze manier kun je voor jezelf een link leggen tussen jouw voeding en je energieniveau.

De tweede bron van energie is slaap. Hou in hetzelfde overzicht bij hoe lang je slaapt, hoe vaak je in de nacht wakker wordt en hoe je je voelt in de ochtend als je opstaat. Je kunt hiervoor ook een app gebruiken, die je slaapritme bijhoudt.

De derde bron van energie is je adem. Je adem komt en gaat, maar hoe je ademt bepaalt mede hoe je je voelt. Dat is ook waarom we tijdens de business yoga sessies zoveel aandacht besteden aan adem. Je leert tijdens deze sessies ademhalingstechnieken die je extra energie geven. Bovendien leer je je adem dieper te maken. Want veel mensen ademen heel oppervlakkig. Probeer nu maar eens hoe het voor je voelt als je 3 minuten lang diep in je buik ademt. Leg je hand hiervoor op je buik en voel hoe deze op een inademing naar voren komt en op een uitademing weer naar binnen gaat.

De vierde bron van energie zijn je gedachten. Je gedachten kunnen je vleugels geven, denk maar aan iets wat je heel graag wilt. Maar tegelijkertijd kunnen je gedachten ook alle energie opslurpen, denk maar aan een conflict of een ruzie. Het is daarom zo belangrijk dat je leert je gedachten te managen. Dat je de baas wordt over je gedachten en niet de gedachten de baas laat zijn over jou. Ook dit is een van de aspecten die je leert tijdens de business yoga sessies.


Wil je meer energie in je team en met je team met deze technieken 10 weken lang aan de slag? Klik op de link hieronder en lees meer over het incompany programma, ‘In 10 weken gezonde medewerkers’.


© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”