De klok is afgelopen weekend weer verzet. De tijdsverandering heeft een impact voor iedereen. Sommigen merken er meer van, zij hebben moeite met inslapen of juist met opstaan en voor anderen gaat de verandering bijna ongemerkt aan hun voorbij.

Hoe zorg je er nu voor dat je smooth met alle veranderingen omgaat?

Hieronder volgen vier wijsheden, die je inzicht geven hoe je met veranderingen om kunt gaan. Het is uiteindelijk aan jou om hier gebruik van te maken, of niet!

Wijsheid nummer 1: De enige constante in het leven is verandering…

Zodra je je daarvan bewust bent, ga je op een hele andere manier om met veranderingen. Ze zijn een constant onderdeel van het leven. Hoe jij ermee omgaat, daar heb je zelf invloed op.

Wijsheid nummer 2: Zwemmen tegen de stroom in kost heel veel energie…

Heb je wel eens in zo’n subtropisch zwembad waar ze een stroomversnelling hadden, geprobeerd om tegen de stroom in te zwemmen? Ja, dan weet je hoe zwaar het is en hoeveel energie het kost. Nu je je daar bewust van bent, pas deze wijsheid dan toe in je leven en vaar met de stroom mee. Zwem mee en gebruik dan je energie om het om te buigen. Zo neem je iedereen mee in de richting die jij wilt.

Wijsheid nummer 3: Vertrouw op de plannen van het universum.

Als je leeft vanuit de gedachte dat je een spirit, een ziel bent, die hier een menselijke ervaring heeft, dan is het veel gemakkelijker om te vertrouwen op de plannen van het universum. Door stil te staan, door je ogen te sluiten en te focussen op je derde oog, worden de plannen die het universum voor jou in petto heeft, duidelijker. Dat is een van de redenen waarom je de Business Yoga oefeningen met gesloten ogen doet.   

Wijsheid nummer 4: Zorg dat je zelf goed geankerd bent, zo kan je gemakkelijker je eigen koers varen.

Bij een storm waaien altijd eerst de bomen om die niet zulke diepe wortels hebben. Je kunt de storm vergelijken met de continue stroom van veranderingen. Wil jij blijven staan in deze veranderingen, dan is het noodzakelijk om je wortels stevig in de grond te hebben. Want dan kan het nog zo hard waaien, als jou wortels diep in de grond zitten, dan blijf je staan. Je wortels zet je dieper in de grond, door jezelf beter te leren kennen. Hoe beter jij je eigen wensen en behoeften kent, hoe gemakkelijker het is om deze te uiten en hoe groter de kans is dat deze ook vervuld worden.

Ik ben benieuwd hoe jij deze wijsheden gebruikt om te blijven staan in de continue stroom van veranderingen. Laat je het me weten via m’n weblog? Dank je wel!

Hartelijke groet,

Mirelle


Wil je leren hoe je deze wijsheden toe kunt passen in jouw organisatie? Check dan eens de Nine Min Max® programma’s uit. Je leest er alles over op deze pagina.


© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”