Er gebeurt elke dag wel iets op het werk waar je stress van kunt krijgen.

Een project dat niet loopt zoals je zou willen dat het loopt, een collega die de hele tijd hardop tegen zichzelf aan het praten is, waardoor jij je niet kunt concentreren, iemand die z’n toetsenbord als drumstel gebruikt, de onzekerheid van de reorganisatie.

Allemaal factoren waar jij je grandioos aan kunt lopen ergeren. Ook al mediteer je veel, pas je mindfullness toe en doe je elke dag braaf je Business Yoga oefeningen, dan nog kunnen deze factoren invloed op je hebben.

(deze kapstok is o.a. te koop bij misterdesign.nl)

Hoe zorg je er nu voor dat je die spanning niet mee naar huis neemt en die negatieve energie op je partner en kinderen botviert?

De oplossing is heel simpel.

Je doet het als volgt:
Aan het einde van de dag, nadat je je computer hebt afgesloten en je spullen hebt opgeruimd, pak je je jas van de kapstok. Terwijl je je jas van de kapstok pakt, adem je een paar keer diep in en uit. Vervolgens hang je al je zorgen, al je frustraties en al je negativiteit aan de kapstok. Neem er bewust afscheid van. De volgende ochtend, als je je jas weer op de kapstok hangt, dan pak je je zorgen, je frustraties en je negativiteit. Je zult zien dat de last die je er in de avond hebt opgehangen, een stuk lichter is in de ochtend.

Ga je het doen en laat je me weten hoe het voor je is? Top, ik hoor het graag, ofwel via de mail of hieronder via m’n weblog? En denk je, he, dit is een goeie tip voor mijn collega, stuur je dan deze mail door?

Dank je wel!

Hartelijke groet,

Mirelle


Ben je op zoek naar tools die passen binnen jouw vitaliteitsprogramma, die in no time verlichting en ontspanning geven? Bekijk de Nine Min Max® programma’s. Je leest er alles over op deze pagina.


WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”