Heb je last van angsten? Zie jij beren op de weg? Dat is jammer, heel jammer en vaak geheel onterecht. Wist je dat angsten energie vreten. Daarom het is belangrijk om je angsten te overwinnen en ze om te zetten naar vertrouwen.


Hoe doe je dat? Hoe transformeer je je angsten naar vertrouwen?
Nou dat kan heel simpel met een speciale ademhalingstechniek. Voordat ik uitleg hoe je deze techniek toepast, wil ik je eerst iets vragen.

Wat gebeurt er met je adem als je angstig bent?
  Ja, als je angstig, gefrustreerd of boos bent, dan blijft je adem in je keel steken en komt ie niet diep en ontspannen in je buik.

Mijn oplossing is simpel en ik ben ervan overtuigd dat jij je deze techniek ook eigen kunt maken, nu je weet wat er gebeurd als je angstig bent.

De oplossing is de zogenaamde 1 minuut adem.

Deze adem gaat als volgt: je ademt in gedurende 20 seconde, je houdt je adem vast gedurende 20 seconde en je ademt uit gedurende 20 seconde.

Voordat je de cyclus met 20 seconde vol kunt houden, raad ik je aan om klein te beginnen. Begin met stapjes van 5 sec in, 5 sec vast, 5 sec uit. Kun je dat 11 minuten lang volhouden, dan kun je 10 sec nemen voor de inademing, 10 seconde voor het vasthouden en 10 seconde voor het uitademen. Lukt dat ook goed, breid het dan rustig uit met 1 a 2 seconde. Net zolang als dat je op je gemak 11 minuten 20 sec in, 20 sec vast en 20 sec uit vol kunt houden.

De effecten van deze oefening zijn onder andere:
– bijna geen last meer van angsten
– het ontwikkelt je intuïtie
– het brengt je linker- en rechterhersenhelft in balans.

Ga voor deze oefening ontspannen zitten, sluit je ogen en ga met je aandacht naar je adem. Voel dat hij langzamer en dieper wordt. Adem dan heel langzaam, heel diep in gedurende …. seconde. Vul eerst je je onderbuik met lucht, dan je maag, dan je longen en je flanken en tot slot vul je je strottenhoofd met lucht.

Dan hou je je adem bij je, terwijl je gedurende ….. seconde in jezelf naar de klanken Sat en Naam luistert.

Adem dan heel langzaam in ….. seconde uit, laat je uitademing net zo lang zijn als je inademing. En dan begin je met een nieuwe cyclus, dus adem weer in, hou je adem vast en adem uit.

Waar kun je deze oefening doen?

Deze oefening kun je zittend, liggend of staand doen. Het belangrijkste is dat je de oefening doet.

Laat je me weten hoe het voor je is hieronder via mijn weblog?

Top, geniet ervan!

Dank je wel!

Hartelijke groet,

Mirelle


Ben je op zoek naar tools die passen binnen jouw vitaliteitsprogramma, die in no time verlichting en ontspanning geven? Bekijk de Nine Min Max® programma’s. Je leest er alles over op deze pagina.


© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”