M’n schoonvader heeft sinds kort een nieuwe job.

Nadat hij jarenlang in vast dienstverband had gewerkt is hij een aantal jaren geleden boventallig geworden. Gelukkig vond hij toen redelijk snel een job, maar na 3 jaar in diverse functies en telkens met een kortlopend contract, was daar afgelopen december een einde aan gekomen…

Op zich kwam dat goed uit, want in januari is gebleken dat mijn moeder ziek is.
Zo had hij de tijd om goed voor haar te zorgen. Toch kriebelde het bij hem en hij ging weer solliciteren. En met succes. Hij heeft weer een nieuwe job, een plek waar hij zich goed voelt, kan blijven ontwikkelen en heerlijk Fries kan praten 😉

Tijdens het sollicitatiegesprek vond hij het niet gelegen om te vertellen over zijn zorg voor zijn vrouw.
Hij vergeleek het met een zwangerschap, dat is ook niet iets dat je tijdens een sollicitatie vertelt. Maar toch, ik voelde dat het hem dwars zat en hoopte dat hij de moed had om open en eerlijk over zijn thuissituatie te zijn.

Daarom was ik ook heel gelukkig en trots dat hij van de week tijdens een bila zijn manager ingelicht heeft. Het luchtte hem op, maar ook de manager was blij dat hij dit nu weet. Want als je weet waar iemand privé mee bezig is, dan is het makkelijker om begrip te hebben voor de situatie. Dan begrijp je waarom hij af en toe eerder naar huis gaat, om naar een doktersafspraak te gaan of een keer een dag thuis werkt of vrij neemt, omdat het een onrustige nacht was.

Mocht jij in jouw privésituatie is meemaken, waardoor je minder aanwezig kunt zijn op je werk, overweeg dan om een bila in te plannen met je manager en open kaart te spelen.
Wat heb je te verliezen? Het geeft je enorm veel stress om je sterker voor te moeten doen en het er niet over kunnen hebben, om smoesjes te moeten verzinnen voor belangrijke afspraken. Dat kun je er vaak niet bij hebben… In mijn ervaring wint eerlijkheid het altijd en je zult merken dat je je gesteund zult voelen door het begrip van je collega’s.

Ik ben benieuwd hoe jij dit soort situaties aanpakt. Heb je nog andere tips voor de lezers? Laat je het ons weten?

Dank je wel!

Hartelijke groet,Mirelle


Ben je op zoek naar tools die passen binnen jouw vitaliteitsprogramma, die in no time verlichting en ontspanning geven? Bekijk de Nine Min Max® programma’s. Je leest er alles over op deze pagina.


© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”