Angst is je grootste energievreter. Het houdt je bezig, het zorgt ervoor dat je allerlei scenario’s in je hoofd verzint. Maar zoals Yogi Bhajan het in de onderstaande quote zegt, “Every breath of life is a precious gift and it is wasted in pursuing a thing called fear.”

Je kunt angst hebben voor grote dingen, zoals het verliezen van je gezondheid, je geliefde of je baan, maar ook voor kleine dingen. Zoals het voeren van bepaalde gesprekken.

Veel mensen hebben ook angst voor de dood, terwijl dat een van de dingen is die zeker zijn in het leven. Je wordt geboren en je gaat op een gegeven moment dood. De yogi’s zeggen dat je geboren wordt met een x-aantal ademhalingen, zijn die op, dan houdt het op. Je lichaam kan wel een maand zonder eten of drinken, maar het kan geen 10 minuten zonder adem. Daarom is je adem zo’n geweldig waardevol kado en daarom is het zo van belang om controle te hebben over je adem.

Wist je dat je met je adem kun je je lichaam en geest helemaal schoonmaken en nieuwe energie kan geven?

Terug naar de angst. Het is gemakkelijker om te zeggen dat je geen angst hoeft te hebben, dan om daadwerkelijk geen angst te hebben. Veel van je angsten zijn onbewust en komen automatisch naar boven. Het is daarom van belang om je bewust te worden van je angsten, zodat je een volgende keer bewust op een andere manier op je angsten kan reageren.

Volg de volgende drie stappen om je bewust te worden van je angsten en je automatische reactie, zodat je in het vervolg een andere keuze kan maken.

Stap 1: Maak een lijst van alle dingen waar je bang voor bent

Stap 2: Lees het lijstje rustig na en voel per angst waar die angst zich in je lichaam heeft vastgezet

Stap 3: Ga na of het nog steeds realistisch is om die angst te hebben. Is je antwoord nee, daag jezelf dan uit om die angst te voelen. Ik raad je aan dit voor alle angsten, behalve voor de angst voor de dood, te doen.

Wil je meer leren over je adem en de verschillende ademtechnieken je eigen maken? Wil je je bewust worden van je relatie tot je adem, wat je er allemaal mee kan, boek een NineMinMax® Business Yoga Sessie op kantoor en ervaar het zelf.

We ontmoeten je graag!

Hartelijke groet,

Mirelle


Ben je op zoek naar tools die passen binnen jouw vitaliteitsprogramma, die in no time verlichting en ontspanning geven? Bekijk de NineMinMax® programma’s. Je leest er alles over op deze pagina.


© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

© 2015 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”